سما|دانشکده سما ماهشهر

دانشکده سما واحد ماهشهر,ماهشهر سما,بلاگ خبریوآخرین اخبار

سما|دانشکده سما ماهشهر

دانشکده سما واحد ماهشهر,ماهشهر سما,بلاگ خبریوآخرین اخبار

طریقه درست کردن کابل شبکه کراس و مستقیم به صورت تصویری

آموزش تصویری ساخت کابل شبکه کراس و مستقیم cross & Straight Ethernet cables

"آموزش وصل کردن کابل شبکه و ترتیب رنگها"

برای اتصال دو یا چند کامپیوتر  هم نیاز به استفاده از نوع های مختلف کابل اترنت است.cat5 نمونه ای رایج در ارتباطات شبکه ای است که در بسیاری از خانه ها و شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد. Category 5 cable برای عاملیت اصلی ۱۰/۱۰۰ مورد استفاده قرار می یگرد و CAT 5e برای gigabit (1000BaseT) operation .
کابل Ethernet برای مسافت کمتر از ۹۶ متر استفاده می شودو در صورت خواستن مسیر بیشتر از repeater و یا یک سوییچ می شود این کمبود انتقال داده را جبران کرد.
خب به سراغ آموزش ساخت کابل می رویم.لطفا با ما باشید!

برای آموزش امروز نیاز به وسایل و تجهیزات زیر داریم :
۱- کابل CAT 5 به متراژ لازم
2- یک جفت سوکت RJ-45 که همان سر کابلی RJ-45 می باشد.RJ مخفف Registered Jack است


rj 45 سوکت


3- اول سر کابل را توسط سیم لخت کن مخصوص که همراه Crimper است لخت می کنیم و سیم ها را طبق رنگ
بندی داخل سو کت کرده و توسط دستگاه Crimper محکم میکنیم

Crimper


نحوه ی بستن کابل ابتدا کابل خود را با استفاده از Crimper و یا سیم لخت کن ، لخت کنید و در این صورت ۴ جفت سیم به هم تابیده شده ملاحظه می فرمایید.که رنگهای آنها با هم متفاوت است

کابل شبکه


حال ۴ جفت را از یکدیگر تفکیک کنید تا رنگ ها مشخص شود.۸ رنگ در این کابل ها وجود دارد که به صورت جفتی به هم تابیده شده اند.که ۴ تا آنها رنگی و ۴ تای دیگر ترکیب سفید و رنگ کابل تابیده شده به آن را دارند.(در بعضی از کابل های موجود در بازار سیم ترکیب سفید و رنگ سیم تابیده شده نیست و فقط سفید است که تشخیص آن با سیم تابیده شده است)
برای مثال سیم نارنجی و سفید/نارنجی به هم تابیده شده اند.علت تابیده شدن این سیم ها به دور هم،جلوگیری از نویز و پارازیت می باشد.

سیم


آنها را کنار هم طبق قوانین زیر قرار دهید و قسمت زیادی را با استفاده از سیم چین ببرید.چون اگر زیاد باشد ممکن است روکش در داخل سوکت جا نگید مقداری زدگی در بیرون به وجود اید که امکان قطع شدن سیم ها و امنیت آنها را پایین می آورد.

استاندارد AT&T به دو صورت T568A و T568B برای بستن این سیم ها و قراردادن در RJ-45 است.که ۲ نوع کابل کراس(CROSS) و مستقیم (STRAGHT) را به وجود می آورد.اگر هر ۲ سر CONNECTOR های RJ-45 به صورت Aو یا B باشد به این نوع کابل مستقیم می گویندو اگر یکی از آنها A و دیگری B باشد به آن کابل CROSS می گویند.


کراس

در صورتی که بخواهید ۲ کامپیوتر را مستقیما به هم وصل کنید از کابل Cross استفاده می شود(البته از کابل مستقیم هم می شود استفاده کرد اما ارتباط یک طرفه است و فقط یک کامپیوتر امکان فعالیت بر دیگری را دارد.)

کامپیوتر شبکه


و در صورتی که یک شبکه ی lan داشته باشیم و کامپیوترها را بخواهیم به سوییچ وصل کنیم از کابل مستقیم یا straight استفاده می شود

شبکه کردن


ترتیب رنگ ها به صورت استاندارد :
white/orange, orange, white/green, blue, white/blue, green, white/brown, brown
است که این مصداق ۵۶۸B می باشد.که شامل سفید/نارنجی،نارنجی،سفید/سبز،آبی،سفید/آبی، سبز،سفید قهوه ای و قهوه ای می باشد.
همان طوری که در شکل های زیر مشاهده می کنید از ۸ سیم موجود ۴ تای آنها استفاده نمی شود و فقط ۴ تای آنها برای دریافت و ارسال به صورت مثبت ومنفی به هم وصل می شوند

ترتیب رنگ در کابل شبکه


استاندارد ۵۶۸A به صورت : سفید/سبز،سبز،سفید/نارنجی،سفید/قهوه ای ،قهوه ای،نارنجی،آبی،سفید/آبی ** می باشد

رنگ بندی سیم شبکه

شکل بالا نحوه ی زدن کابل کراس و مستقیم و نحوه ی اتصال قطب های مختلف مثبت و منفی و سیم هایی که استفاده نمی شوند و در این حالت اهمیت ندارند را نشان می دهد

سوکت شبکه


پس از وارد کردن سیم ها بر مبنای مورد نظر به داخل RJ45 end باید با استفاده از Crimper آن را به اصطلاح crimp کنیم تا در جای خود سفت شود.

پرس شبکه


پس از بستن آن با دستگاه cable tester کابل خود را تست کنید و یا یک سر آن را به داخل کارت شبکه ی یک pc و سر دیگر آن را به داخل کارت شبکه ی pc دیگر زده ،باید چراغ لینک روشن شود که معمولا به رنگ سبز و یا قرمز است.

تست کابل شبکه


کار تمام است و حال شما می توانید این کابل را در ارتباطات اینترنتی خود و یا اتصال به مودم و یا به صورت مستقیم به کامپیوتر دیگری اتصال بدهید.



منبع : ایران آموزش

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد